Frankenstein reunie 'Spektakel van de bovenste plank'  [4 april, 2010]


Iedereen die er zaterdagvond bij was in Veeningen/De Bloemberg, en dat waren er vele honderden, zullen het moeten beamen. De Frankenstein reünie was een spektakelshow van de bovenste plank. Maandenlang is er door de 15 muzikanten die ooit deel uit maakten van de diverse bezettingen naar dit eenmalige optreden toegewerkt. Deze vele uren noeste energie kwam als een ware explosie tot ontlading op het podium in een wervelende show van ongeveer twee en half uur. Lees Complete verhaal

________________________________________________________________


Powerplay op dreef in Ruinerwold     (Meppeler Courant - febr. 2009)


RUINERWOLD -  Nostalgie alom afgelopen zaterdagavond in cafe Reinders te Oosteinde met de rock & roll band Powerplay. Iedereen die de band van zanger gitarist Jan van der Meij aan het werk zag was het er nadien wel over eens dat ze toeschouwer waren geweest van een bijzonder en toegankelijk concert. Ook dat de band na zoveel jaren nog steeds een frisse en gedreven indruk maakte.


Powerplay opende de avond verrassend met de Beatles cover ‘Come Together’. Het zou tezamen met ’Helter Skelter’ als een van de toegiften ook al een song van de ‘Fab Four’ zo’n beetje de enige covers zijn die gespeeld werden. Tussendoor was er veel te genieten. De afwisseling van de lekker in het gehoor liggende popsongs zorgde voor veel sfeer. De ene keer was dat met een lekker in het gehoor liggende uptempo rocksong, afgewisseld met prachtige akoestisch gespeelde ballad. De sympathieke van der Mey blijkt nog steeds een echte songsmid te zijn, die naast eigen werk ook voor andere artiesten songs componeert. Ambachtelijke geschreven melodieuze popliedjes waarin af en toe zeer zeker Beatles invloeden doorklinken.


Ook de eigen hitjes zoals ‘Love can Break your Heart, I am Falling en Make It Alone’ ontbraken natuurlijk niet op de setlijst. De strakke begeleiding van de andere bandleden, bassist Ivo Severijns en drummer Ramon Rambeaux maakten het optreden compleet.

Severijns (ex Herman Brood) tegenwoordig ook spelend bij Kane is een echte rocker die zijn eigen show opvoert binnen het geheel. Wat weer een visueel aandoenlijk schouwspel opleverde. Ook de ruim honderd vijftig hadden een bijzonder gezellige avond in een al even zo nostalgische zaal, met een band die goed op dreef was. Of zoals een van de bezoekers de Back to the Eighties Night zelf verwoorde. ‘Helemaal te gek, volgend jaar weer he!’.


 


________________________________________________________________


Bekende hardrockband Vengeance naar Ruinerwold  (Meppeler Courant - jan 2008)


Ruinerwold - In navolging van New Adventures, en in het kader van 'bekende bands van vroeger' komt de hardrockband Vengeance op zaterdag 12 april naar Ruinerwold. De band van zanger Leon Goewie is momenteel bezig met 'The 25th Anniversary tour'. Sinds 2006 is de band muzikaal weer actief, na een afwezigheid van vele jaren. Café Centraal te Ruinerwold prijst zich dan ook gelukkig, want het is als enigste Drentse locatie en plaats opgenomen in het tourschema van de band.


Vengeance boekte vooral midden jaren 80 successen al energieke rockact en werd officieel in 1983 opgericht. De biografie van de band kent grote successen maar ook diepe dalen. 'In 1984 bezoekt Derk Joling van platenmaatschappij CBS een concert en is onder de indruk. De band wordt de studio ingestuurd. Met gitarist Arjen Lucassen worden de opnames van het album We Have Ways To Make You Rock gestart. De release van het album vindt onder meer plaats in Duitsland.


In 1987 verlaat gitarist Oscar Holleman de band en hij wordt vervangen door Peer Verschuren. Met hem verschijnt het album Take It Or Leave It. Het jaar daarop verlaat Verschuren de band wegens interne strubbelingen. Na meerdere audities wordt hij vervangen door Jan Somers.


In 1989 verschijnt het album Arabia dat een zeer goede indruk achter laat bij zowel critici als fans. Ondanks hooggespannen verwachtingen slaagt Vengeance er niet in om een internationaal platencontract te krijgen. Wanneer drummer John Snels bij de band Gin on the rocks gaat spelen, houdt de rest van de band het voor gezien. In 1992 volgt nog een afscheidstournee. De tournee valt samen met het uitbrengen van het album The Last Teardrop.


In 1997 werken Arjen Lucassen en Leon Goewie aan het album Back From Flight 19. Naast Lucassen wordt het gitaarwerk gedaan door Peter Verschuren en Jan Somers. Barend Courbois en Paul Thissen worden ingehuurd voor bas en drum en Roland Bakker is de nieuwe toetsenist. Naast het album verschijnt ook een single en videoclip en de band gaat ook weer optreden. In 1998 verschijnt er nog een verzamelalbum en wordt het nummer Crazy Horses van The Osmonds bewerkt en opgenomen.


In 2007 verscheen het laatste wapenfeit van de band. Het live album Same/ Same but Different. Op 29 mei dit jaar zal het nieuwe studioalbum worden gepresenteerd te Breda' . Het voorprogramma in Ruinerwold zal worden verzorgd door Mamilla. Kaarten a 15 euro voor dit eenmalige en unieke concert zijn te koop bij café Centraal en Kapsalon Hairtrends te Ruinerwold en bij Bemo Entertainment te De Wijk. Aanvang 21.00uur.


________________________________________________________________________


New Adventures overtuigen in Oosteinde  - (Meppeler Courant - Febr 2008)


Cafe Reinders dreunt op grondvesten


OOSTEINDE – Café Reinders dreunde zaterdagavond voor even op haar grondvesten. De uit Winschoten afkomstige band New Adventures was daar mede verantwoordelijk voor. Enkele honderden liefhebbers van deze blues rock waren getuige van een overdonderd en uniek concert, dat al enkele weken hiervoor volledig was uitverkocht.


Uitstekend voorprogramma

Het voorprogramma Klinckes Rock Factory bewees met uitsluitend covers van Herman Brood goed uit de voeten te kunnen en was daarmee een uitstekende opwarmer voor wat nog volgen zou. Manager Denniz Pop had het voor aanvang van de soundcheck nog gezegd: ‘Let maar op, je zult nog wat horen straks.’ En daar was geen woord teveel van gezegd. Tijdens deze check werd al duidelijk wat de bezoekers later die avond te wachten stond. Een ‘retestrak’ concert, gespeeld door muzikanten die met bezieling stonden te spelen, en er zelf ook zichtbaar van genoten.


Langzaam vol

Al ruim voor aanvang van het concert druppelde de zaal, die inmiddels te koop staat langzaam vol. De Ruinerwoldse band Klinckes Rock Factory zette de goede toon van de avond door bekend en onbekend werk van wijlen Herman Brood ten gehore te brengen. En dit viel in bijzonder goede aarde bij de aanwezigen. De zes muzikanten inclusief twee achtergrond zangeressen, (Bombita’s) hebben de laatste tijd hard gewerkt om goed voor de dag te komen. En dat was duidelijk te horen. Een uur lang wisten ze op overtuigende wijze het publiek te boeien. Zanger Henk Klinge ging volledig op in zijn rol van ‘Herman Brood’. Gitarist Wim van de Berg was met zijn gitaargeluid verantwoordelijk voor de zo herkenbare Brood Sound. En bassist Erjan Bos zorgde samen met zijn drummer voor een stevig fundament. Van het bekende ‘Saturday Night’  tot het onbekende ‘Hell on Wheels’ iedere noot was raak.


Stevig afgetrapt

Even voor elven verschenen de New Adventures zelf ten tonele.’Hebben jullie zin er aan Ruinerwold?’ En dat had het publiek zeer zeker. Met het nummer ‘Don’t want you’ werd gelijk al stevig afgetrapt. De set met nummers die volgde bleek in het verlengde hiervan te liggen. Niks geen poespas tussendoor, maar gewoon doorspelen zonder hinderlijke onderbrekingen.


Passie

En de band beleefde hieraan schijnbaar net zoveel plezier als het publiek zelf. Zanger gitarist Peter Bootsman zong met passie en excelleerde als vanouds. Bassist Harry de Winter stond nagenoeg het hele concert met een ‘smile’ te spelen. Alleen drummer Henk Torpedo bleef de schuchtere Groninger op de achtergrond, maar als vanouds was elke klap op zijn drumstel raak. Bombastisch en vrij stevig was het zeker. Maar er werd met passie gespeeld. De fans beleefden in ieder geval een zeer genoeglijke avond.