Monsters of Rock 2024

Op zaterdag 30 maart 2024 staan AC/DC (Highway to Rosie), Iron Maiden (Iron Laiden), en ZZ Top (Cheap Sunglazzes) op het podium in Veeningen voor de ‘Tribute to the Monsters of Rock’.

De ‘Oldtimerock concerten’, ook bekend als het ‘feest bij Loonbedrijf de Gorter’ of ‘feest bij Theo in de schuur’, hebben zich een plekje veroverd vanwege de gezellige en laagdrempelige sfeer. Voorgaande jaren werden op deze ‘heilige grond’ al reünieconcerten gegeven door Frankenstein en Elise, waar vele honderden muziekliefhebbers en feestgangers op afkwamen. Stichting de Wiek Actief, bestaande uit Johan Takens, Roelof Martens en Benny Spin, organiseert voor de twaalfde keer op rij een zogenaamde Monsters of Rock. Benny Spin, eigenaar van Artiestenbureau Bemo Entertainment, vertelt enthousiast: “We vinden het nog steeds bijzonder om dit te mogen organiseren. Het is elke keer weer een feestje met veel bekende en vrolijke gezichten die je eens per jaar tegenkomt.”

De meeste bezoekers komen voor de sfeer en gezelligheid, sommigen meer voor de bands die optreden. Met de selectie van AC/DC, Iron Maiden, en ZZ Top denkt Stichting De Wiek Actief een geweldig programma te hebben. “We staan altijd open voor suggesties en hebben ook deze keer geluisterd naar wat onze bezoekers graag willen zien en horen. Het zijn stuk voor stuk bands die muziek maken tot een kunst hebben verheven en van plan zijn om er een mooi en stevig spektakelstuk van te maken”, aldus Johan Takens.

Het feestje leeft echt in de regio, en zelfs buitenstaanders kijken vaak hun ogen uit. Elk jaar komt er een busje vol oude rockers uit de buurt van Utrecht. Zij vinden het prachtig hoe gemoedelijk het er hier aan toegaat. Dergelijke feesten op het platteland, gewoon bij de boer op het erf, kennen ze daar niet. Het lijkt soms wel een reünie van oude vrienden, familie en bekenden. Mensen die je vroeger veelvuldig tegenkwam in het uitgaanscircuit maar het nu te druk hebben met carrière of gezin. Van de brave huisvader tot de stoere motorrijder, van de suffige boekhouder tot de fraaie doktersassistente, van de robuuste bouwvakker tot de gewiekste advocaat, allen staan vooraan bij het podium en gaan samen uit hun dak op stevige rockmuziek. Het is een prachtig gezicht.

Zelfs de vrijwilligers die helpen met opbouwen en opruimen vinden het geweldig om een steentje bij te dragen. Ze weten precies wat er van hen verwacht wordt en het is een echt groepsgevoel, samen iets neerzetten en de bezoekers een fantastische avond bezorgen.

Omdat er meerdere bands spelen op een avond, begint het programma meestal op tijd. De eerste band trapt af om 21.00 uur. “Op tijd beginnen en op tijd klaar is het motto. Onze doelgroep, de ietwat ‘oudere jongeren’, houden zeker van een feestje, maar dat hoeft doorgaans niet meer tot diep in de nacht”, legt Benny Spin uit. De schuur opent zaterdag om 20.00 uur.

Tickets bestellen kLIK HIER