Golden Earring

Met ruim 140 optredens en zo’n 50 Earrings krakers op hun repertoire, is de Golden Earring tribute band één van de meest populaire tributebands op de Nederlandse podia. Deze band heeft de power die ‘oude’ Earring in de 70er en 80er jaren zo kenmerkte. De Golden Earring tribute band speelt regelmatig voor Duitse en Belgische Earringfans en begin 2013 was er zelfs even sprake van een Amerikaans avontuur toen organisatieburo Mike Radie Bookings geïnteresseerd was om de band naar de USA te halen voor een korte tour in de regio Denver.

Uiteindelijk kwam dat vanwege budgetaire redenen niet van de grond, maar een Amerikaans avontuur is nog steeds niet helemaal van de baan. Op vrijwel alle plaatsen waar de band speelde lieten ze een enthousiast publiek achter en menige organisator noemde het de beste band die hij ooit op het podium had gehad. Zelfs de meest kritische Earringfans die hun concerten bezoeken (en dat zijn er nogal wat) roepen na afloop dat de Golden Earring tribute band helemaal ‘Earringwaardig’ zijn. Eén van de fans is Pinkpopbaas Jan Smeets die de band zelfs op Radio 3FM promoot en op zijn jubileumfeestje uitnodigde om op te treden.

Het spreekt vanzelf dat de band alle grote Earring-hits speelt zoals “Twilight Zone”, “When The Lady Smiles” en natuurlijk de millionseller “Radar Love”. Maar ook live-klassiekers als “Another 45 Miles”, “Back Home”, “Going To The Run”, “Long Blond Animal” and “She Flies On Strange Wings” staan op de playlist. Daarnaast verrast de band de die-hard Earring fans door regelmatig wat minder voor de hand liggende albumtracks te spelen zoals “Mad Love Is Coming”, “The Vanilla Queen” en “Eight Miles High”.

Wilt u meer informatie over deze Tribute Band?