The Cats

The Tribute to the Catsband’ Laat oude tijden herleven. Bands uit het verleden leven voort via radio of televisie, maar ook doordat fans en nieuwe bands aandacht schenken aan hun oude helden. Het is dan ook prachtig als er weer een bootleg band opduikt die in de sporen treedt van een grote popgroep. In 2003 ging de eer naar The Cats, de roemruchte Volendammer succesformatie, die hit na hit scoorde en bijna altijd in de Top 10 van de Nederlandse Top 40 te vinden was.

Vaak zit je voor de radio en hoor je ze nog voorbij komen, die oude successen van The Cats uit Volendam. Een band die eigenlijk niet meer weg te denken valt uit de Nederlandse popgeschiedenis. Voor deze vijf jongens begon het allemaal in het midden van de jaren 60 toen zij na het winnen van een talentenjacht werden voorgesteld aan dj Jan van Veen. Dat deze gebeurtenis zoveel gevolgen met zich mee zou brengen, had niemand durven dromen. Ergens in 1965 verscheen hun eerste single ‘Jukebox’, een gebeurtenis die bij de ouderen in Volendam nog in het geheugen staat gegrift. Voor de deur van de plaatselijke platenshop werd de plaat uitgedeeld door Jan Buys, beter bekend als Jan Tuf.

Het is duidelijk wat de boodschap luidt van deze ‘Tribute To The Cats Band’ en zij gaan ervoor zorgen dat het een onvergetelijk gebeuren wordt

Wilt u meer informatie over deze Tribute Band?